Band

Theo Carpentier (°1998) is een Belgische klassiek geschoolde violist die voortdurend op zoek is naar intieme muzikale ervaringen in kleine ensembles. Zijn interesse gaat uit naar het brengen van vernieuwing binnen traditionele vormen en het samen brengen van muzikale genres.

Doorheen de jaren kreeg hij de kans om op te treden met verschillende ensembles en orkesten. Met Brussels Sinfonietta bracht hij o.a. het dubbel vioolconcerto van J.S.Bach (BWV. 1043) en het tweede vioolconcerto van W.A.Mozart (KV. 211).

Als lid van het Belenos Duo won hij de nationale VLAMO wedstrijd (2016) voor kamermuziek en werd later laureaat van de Folk wedstrijd MuziekMozaïek (2017) met zijn groep Narrante.

In 2019 was hij lid van het jongeren panel De Zes dat de Koningin Elisabeth Wedstrijd voor viool becommentarieerde.

Momenteel studeert hij aan het Conservatorium Maastricht in de klas van Piotr Jasiurkowski, waar hij zich verder verdiept in het viool- en kamermuziek repertoire.
Voorbije jaren studeerde Theo aan de Kunsthumaniora Brussel en Academie Anderlecht met Erik Sluys en zette daarna zijn studies verder aan Luca School of Arts bij Elisa Kawaguti.
Theo volgde extra lessen en masterclasses bij Dirk Van de Velde, Guido De Neve, Aki Sauliere, Yuko Mori, Eeva Koskinen, David Grimal, Christine Busch and Christoph Schickedanz.

Verder volgde hij ook Gevorderde Harmonie bij Lutgarde Verbeke en Contrapunt bij David Lodewyckx.

Copyright foto: Patrick Clerens

Theo Carpentier Antanjula
Angela Ambrosini Antanjula

Angela Ambrosini (°2000) is een Duitse nychelharpa speelster met italiaanse roots.

In 2010 begon ze nyckelharpa te spelen en nam in 2013 deel als muzikant & componist aan het Europese project ENCORE (European Nyckelharpa Cooperation – ORchestral Experience). Niet veel later dat jaar debuteerde ze in Duitsland met het internationaal Early Music ensemble Oni Wytars en tourde ze in Frankrijk met het ensemble van Lucilla Galeazzi. In 2014 trad ze voor het eerst in Italië op als duo met haar vader Marco Ambrosini. Later werd ze gevraagd mee te spelen met het Ests vocaal ensemble Vox Clamantis en het Ests Philharmonisch Kamerkoor. Ook musiceerde ze in het Tsjechisch Tiburtina Ensemble.

Ze was gastmuzikant op een heel aantal CD’s, waaronder Bell’amata (Ensemble Triskilian), Pippi Langstrumpf (musical), ENCORE, Swinging Christmass (Hinterland Jazz Orchestra), Synantys (Adriano Sangineto) en op Zwischen Himmel und Hölle (Sibylle Baumann).


Sinds 2011 is ze student aan de European Nyckelharpa Training en neemt vaak deel aan masterclasses in de Scuola di Musica Popolare di Forlimpopoli.

Angela nam met succes deel aan de Early Music Master Classes 2014 en 2015 in Bertinoro (Italië), georganiseerd in samenwerking met Fondazione Alma Mater, Music and Arts University of the City of Vienna and the Musikhochschule Trossingen.

Tussen 2016 en 2018 was ze student in de jong talentenklas van Conservatorium Lipsia, Duitsland.